Cazarea in Tailanda

 In Tailanda este, cred, imposibil sa gasiti o cazare la pretul dorit de dvs. Veti gasi de la hoteluri de lux, cu camere de cateva sute de euro pe noapte, pana la camere obscure cu 4-5 euro pe noapte. Depinde de bugetul pe care-l aveti si de conditiile pe care le cautati ori sunteti dispusi sa le acceptati.
 Ca exemplu in bangkok, un hotel care mie mi se pare acceptabil este Nasa Vegas - cu camere de cca. 15 euro/noapte. Hotelul nu este situat aproape de zonele turistice si poate fi considerat zgomotos deoarece lange hotel trec atat calea ferata cat si BTS-ul (trenul suspendat), insa este perfect daca cereti o camera de partea cealalta a BTS-ului si la un etaj mai sus. Ultima data cand am stat acolo, cada avea jacuzzi. Am dat exemplu ca sa va faceti o idee despre preturi in general, daca doriti cautati situl hotelului si vedeti acolo - sau cautati pe agoda.com mai bine.
 Vreau sa intelegeti punctul meu de vedere, si acela ca un pret acceptabil ar fi de circa 20 euro, maxim 25. Si ca sa explic de ce: daca veniti aici, in prumul rand veti pleca la plimbare, veti vizita, nu veti sta in camera, nu? Veti veni seara tarziu si veti dormi, atata tot. Din punctul asta de vedere nu aveti nevoie de prea mult lux, este?
 Parerea mea este sa cautati din timp, pe internet (agoda.com) cazarea si eventual sa luati legatura cu cei de la hotel si sa-i intrebati daca organizeaza excursii; sau daca au vreun parteneriat cu vreo agentie de turism interna pentru a organiza din timp aceste excursii si a nu pierde vremea in Tailanda cautand pe harta.
 Atentie cand comandati cazarea de pe internet caci multe hoteluri nu va vor oferi banii inapoi daca va razganditi. Ganditi-va mult si faceti alegerea corecta. Eu, personal, as alege (acum) un hotel mai departe de centrul Bangkok-ului, de strada Sukhumvit in special, din cauza vietii de noapte active de acolo (Nana, Asoke, Phrong Pong), insa daca sunteti in cautarea distractiilor de acest gen, probabil ca acolo veti dori sa stati - in mijlocul 'actiunii' :)
 Apropos de zonele 'rosii', cazarea de scurta durata costa cam 8 euro pe circa 2 ore... stiu fetele (sau baietii) unde sa va duca lol
 Atentie, deasemenea, ca unele hoteluri, in unele zone, nu accepta oaspeti iar daca veti avea de gand sa va faceti de cap si sa aduce musafiri in camera va trebui sa platiti o taxa extra, care de multe ori costa inca pe atat cat costa camera. Este bine sa stabiliti acest lucru din timp si sa intrebati acest lucru. Si, deasemenea, este bine ca sa aveti seif in camera de hotel si sa pastrati acolo pasaportul, banii, cartile de credit etc, tocmai pentru a nu fi la dispozitia 'oaspetilor' dvs.
 Majoritatea hotelurilor au si restaurant si bar, ca peste tot, si daca sunteti o persoana mai comoda ori daca nu doriti sa calatoriti prea departe de hotel, sigur va va conveni acest lucru.
 Multe hoteluri (in special cele mici) au camere cu aer conditionat (mai scumpe, evident) si cu ventilator - parerea mea este sa luati camera cu aer conditionat, s-ar putea sa nu puteti dormi noaptea din cauza caldurii si asta va poate striga toata vacanta.
 In Tailanda multe cladiri sunt infestate de furnici (si probabil si alte insecte) si pentru a evita sa va treziti invadati de o armata de furnici (atentie ca cele mici si rosii pisca) este bine sa nu lasati resturi de mancare in camera de hotel.
 Inutil, dar totusi am sa scriu, la check-out camera va fi controlata si nu ar fi o idee buna sa va ganditi sa plecati cu prosoapele ori alte 'suveniruri'.
 Deasemenea, daca veti plati pe internet, multe hoteluri vor cere sa vada cartea de credit folosita. Si un ultim sfat, multe hoteluri, pe situri lor ori pe cele de publicitate gen agoda, pot scrie servicii pentru care trebuie sa platiti, precum accesul la piscina, internet, etc Intrebati din timp daca acestea sunt gratuite sau nu, in cazul in care vreti sa le folositi.

 Daca doriti sa stati mai mult (sunt si romani care vin si stau cate 3 luni, cat ii tine viza) puteti inchiria un apartament. Se gasesc destule cladiri cu camere de inchiriat si majoritatea sunt la fel, ca facilitati si dimensiuni. Maxim 30 mp, cu balcon daca aveti noroc, aer conditionat si baie; fara bucatarie si la preturi de circa 100-200 euro pe luna, depinde unde vreti sa locuiti. Atentie ca se cere garantie de 2-3 chirii, pe care o primiti inapoi cand parasiti camera, mai putin, probabil, o taxe de curatenie de circa 10-20 euro. Unele cladiri ofera internet gratis si pot oferi si alte, precum acces la piscina (daca au, evident) sau sala de fitness. Majoritatea cladirilor, cel putin cele din zonele centrale ale Bangkokului, au supraveghere video si gardian - asta nu inseamna totusi ca trebuie sa lasati usa deschisa :)
cafebar.ro