Documente false pe Khaosan Road

  Pe Khaosan Road, in capitala Tailandei - Bangkok, printre zecile de magazine, restaurante tailandeze si tarabe cu haine si bratari veti gasi alte cateva (zeci) de mici intreprinzatori care va vor face rost de aproape orice act doriti. Zic aproape pentru ca au si ei limitele lor.
Khaosan Road
Khaosan Road Thailand Bangkok
  Pe acesti mici falsificatori ii veti gasi usor deoarece au tarabele, masutele cu mostrele de acte, direct in strada. Politia, a carei sectie este chiar in capatul strazii - strada Khaosan este foarte mica, de cateva sute de metri - nu este deranjata deloc de activitatile acestora, asa ca puteti sa comandati orice doriti, ziua in amiaza mare, in vazul tuturor, fara nici un stres.
  Falsificatorii au cataloage, pe care vi le vor oferi sa va alegeti singuri, cu diverse acte de falsificat, diplome, carti de identitate, permise de conducere, legitimatii de ziarist, ONU, Interpol, s.a.m.d. Pretul difera, de obicei, de actul solicitat si de persoana. Eu am avut nevoie de o diploma de scoala si mi s-au oferit doua cataloage imense cu diplome de la scoli din toata lumea, mai putin Romania. Acestea aratau destul de bine, cu stampile, poze, chiar si stampile in relief.
Acte false Khaosan
Acte false pe strada Khaosan
  Pentru diploma mea, a trebuit sa le aduc copii dupa diploma din Romania si o poza. Am negociat de la 4000 de bath la 2500, ceea ce mi se pare oricum mult. Trebuie sa precizez ca daca aveti nevoie de o diploma pe care o au deja in catalog, aceasta costa 1500 bath si este gata in aceeasi zi, probabil 1-2 ore. A mea a durat cateva zile deoarece au trebuit sa faca matrita conform copiilor pe care le-am dat lor. Scriu asta informativ, adevarul este ca diploma mea falsa nu mi-a folosit la nimic deoarece s-a "stricat" a doua zi de la cumparare. Diploma a fost imprimata pe foaie alba, probabil asemanatoare cu hartia foto (de proasta calitate), si atunci cand am stropit-o din greseala, bineinteles, cu cateva picaturi de apa, cerneala s-a scurs lasand sa se vada albul hartiei de dedesubt  (offf, profesionistii).
  Nu stiu insa daca diplomele din catalog sunt de calitate mai buna ori la fel. Cert este ca in catalog par mult mai "originale" decat ce mi-au facut mie. Deasemenea, nu stiu cat de profesionale arata celelalte acte, permise de conducere, carti de identitate, etc. Nu m-am deranjat sa intreb.
  Oricum, am vrut sa scriu si despre asta pentru a va face o ideea despre ceea ce ati (mai) putea gasi in Thailand - Tailanda ar trebui sa se numeasca tara posibilitatilor si nu tara zambetelor. In aceasta idee as adauga si ca, in mai mult de patru ani in Tailanda nu mi-a cerut nimeni pasaportul. Mai mult, am auzit si cunoscut multi straini care conduc fara permis de conducere, platind obisnuita spaga de 100 THB (aprox. 2,5 euro) ori de cate ori ii opreste politia si multe alte ilegalitati la care autoritatile inchid ochii... daca sunt platiti, bineinteles.
  Am mai auzit de unii care se ocupa si cu vizele pentru cetatenii straini, expatriatii care se hotarasc sa ramana in Tailanda pe perioade mai lungi. Din cate am inteles, sunt agentii de "turism" pe Khaosan Road care va vor promite ca va fac rost de viza fara ca voi sa parasiti Thailanda. De fapt, trebuie sa le dati pasaportul si ei - asa spun ei - vor trece granita in tarile vecine si-l vor stampila la ambasadele tailandeze de acolo. Insa, tot din auzite scriu, acestia va vor stampila ei insisi pasapoartele. Practic nu veti fi inregistrat nicaieri la politia de frontiera ca iesind si intrand inapoi in Tailanda, si daca vreun politist va decide sa va verifice, ei... atunci intrati la fals si uz de fals... asta in cazul daca ;)
cafebar.ro