Despre mine

Am sosit in Tailanda in 2008, in plin anotimp ploios (august), si de atunci locuiesc in regatul Tailandei. Pot sa zic ca nu ma plang de prea multe. Neajunsuri si necazuri am avut si voi mai avea insa nu mai multe decat in Romania sau probabil oriunde in Europa (vest).
Am decis sa scriu acest blog pentru ca, in primul rand, simt nevoia sa am un hobby nou (macar sunt sincer :)), in al doilea rand, daca informatiile ce le voi scrie aici vor fi utile cuiva, atunci cu atat mai bine.
Am sa incerc sa sar peste descrieri ale obiectivelor turistice, geografice ori istorice deoarece acestea se gasesc documentate mult mai bine pe alte situri de profil. In schimb, am sa-mi public opiniile, care, probabil datorita culturii primite din vest, vor fi mai mult critici decat laude. Este adevarat, cultura vestica ne invata sa despicam, ca sa zic asa, firul in patru si sa cautam nod in papura; cultura estica este mai mult observatoare decat analitica.
Fiecare ale plusuri si minusuri, insa nu e greu de observat, uitandu-ne la stirile externe, cum cultura vestica este mult mai distrugatoare decat cea estica. Vestul duce o permanenta politica expansionista, prin razboaie sale 'la vedere' (impotriva celor pe care ei ii numesc dictatori) si al razboaielor invizibile, economice, financiare, massmedia si informationale; asta in vreme ce tarile estice de obicei stau in granitele lor si doresc sa fie lasate in pace... sau cel putin asta e imaginea pe care fiecare si-a construit-o. Iar aici, in Tailanda, nimic nu e mai important decat imaginea, fatada. Insa nu vreau sa vorbesc despre politica externa - lasam agentiile de stiri sa faca asta - si despre Tailanda si tailandezi.
Intre timp, am decis sa ma stabilesc in Tailanda si sa-mi intemeiez o familie. Multumesc, ne intelegem bine (raspuns anticipat lol). Din pacate am prea putin timp pentru blog. Practic, ce am considerat a fi important am scris deja si nu prea mai am timp de 'descoperiri' noi - a se citi calatorii. Viata de familie si serviciul imi iau destul de mult timp. Posibil sa mai scriu cateva articole despre mici excursii, obiective turistice si chestii marunte. Poate mai mult, dar nu promit nimic. In clipa de fata sunt intre 2 servicii, incercam sa facem reclama afacerii sotiei, vreau sa schimb scoala copilului, caut un instalator sa schimbe tevile de apa si un meserias sa repare acoperisul si in plus trebuie sa-mi dau masina la reparat (care va dura 2-3 zile) - asadar, busy-busy-busy.
Deci, documentare placuta si sper ca informatii si articolele despre Tailanda din acest blog sa fie folositoare cuiva.
:)
cafebar.ro