Romanii din Tailanda pot adopta copii din Romania

Am gasit o stire ProTV care se refera la adoptii copiilor romani de catre romanii stabiliti in strainatate.
Articolul face referire la romanii stabiliti in Italia insa legea adoptiilor (273/2004) se aplica (banuiesc) la fel pentru toate tarile.
Romanii din Tailanda pot adopta copii din Romania
Imagine: exclusivnews.ro
Din articolul privind adoptiile reiese ca exista 2 cazuri in care romanii stabiliti in strainate, deci si in Tailanda, pot adopta copii din Romania:
  1.   Cuplu in care ambii membri (sotul si sotia) sunt cetateni romani, caz in care copilul orfan va fi adoptat de catre ambii parinti
  2.   Cuplu in care doar unul dintre membri (sotul ori sotia) este cetatean roman, caz in care copilul va fi adoptat doar de catre parintele care este cetatean roman
Parintii adoptivi vor trebui sa locuiasca minim 30 de zile in Romania impreuna cu copilul adoptat. Un asistent social va verifica situatia familiei si a copilului adoptat timp de doi ani.
Deasemenea vor putea fi adoptati si copiii care au parinti insa numai daca parintii si rudele de pana la gradul 4 vor declara in scris ca nu doresc sa se ocupe de cresterea si ingrijirea copilului si nu isi vor retrage declaratia in timp de 60 de zile.
Reportaj video ProTV

cafebar.ro