Analiza de pret pentru o excursie in Bangkok, Tailanda

Am mai scris de preturile din Tailanda insa acum am sa aproximez pretul unei excursii in Bangkok deoarece am impresia ca majoritatea romanilor evita Tailanda deoarece:
  1. nu stiu mare lucru despre tara zambetelor (asta se rezolva usor rasfoind articolele blogului)
  2. au impresia ca Tailanda, fiind departe, ii va costa enorm de mult
Ancient City
Acum ce sa spun, depinde de buzunarul fiecaruia; o excursie in Bangkok poate fi scumpa, cel mai mult costand biletul de avion. Insa pentru cei cu un venit stabil cred se merita, macar o data in viata, sa vizitati aceasta tara.
Analiza excursiei de pret in Tailanda este facuta in ideea ca excursia sa fie permisibila cat mai multor persoane, de aceea am incercat sa ma limitez la strictul necesar si sa elimin cheltuieli inutile. Asadar, cat veti cheltui daca veniti in Bangkok de unul singur, pe o perioada de 5 zile (am estimat excursia de o saptamana, inclusiv cu tot cu perioada zborului):
  • bilet de avion - 800 euro
  • cazare pentru 5 nopti - 50 euro (Booking.com)
  • mancare - 150 euro (am aproximat cca. 20E/zi)
  • transport - 75 euro (15E/zi, dar va recomand sa cumparati un card zilnic pentru sky-train si, in Bangkok, sa luati sky-train-ul de cate ori aveti ocazia; taxiul va va costa circa 2-3 euro la 10km)
  • acces puncte turistice - 150 euro (am aproximat 30E/zi insa probabil nu veti depasi 20E)
  • alte cheltuieli - 50 euro (racoritoare, snacks-uri, mici suveniruri, etc)
Am calculat ca in 3 zile veti avea timp de vizitat, probabil, cele mai importante locatii turistice din Bangkok. Va mai raman 2 zile de relaxare la plaja si puteti merge in Pattaya, care este aproape de Bangkok (2,5E/bilet van).
Asadar, o excursie modesta, nu saraca dar nici prea extravaganta va va costa mai putin de 1200 euro de persoana cu totul, daca veniti singur. Cheltuielile vor scadea (per persoana) daca sunteti mai multi, deoarece puteti imparti camera de hotel, cheltuielile la restaurant, transport s.a.m.d.
Daca veniti in grup va sugerez sa inchiriati (contactati-ma) un van care va va costa aproape 100 de euro pe zi; vanul vine cu tot cu sofer, bineinteles, si veti putea vizita locatiile turistice din apropierea Bangkokului, precum Ayutthaya.

Alte preturi pe care ar fi bine sa le stiti

  1. exista, in Bangkok, si hoteluri de doar 5 euro pe zi sau camere de hostel unde puteti sta daca veniti in grup cu 4E/zi
  2. in restaurantele mici tailandeze, o masa copioasa va va costa cam 2-3E/persoana; la mesele improvizate de pe trotuar (restaurante ambulante) o portie de mancare va costa mai putin de 1 euro
  3. cele mai ieftine autobuze in Bangkok costa circa 15 eurocenti pe calatorie, dar exista si autobuze gratuite
  4. nu toate atractiile turistice costa; accesul in temple este gratuit si, daca doriti sa vizitati locatiile moderne ale Bangkokului, puteti face window-shopping in mall-urile de pe strada Sukhumvit
cafebar.ro