Cum sa iesi invingator intr-o bataie stradala

Am hotarat sa scriu acest articol deoarece aflu din cand in cand despre turisti straini batuti de catre tailandezi. Nu trebuie sa va alarmati, aceasta se intampla de obicei in zonele "fierbinti", unde se gasesc fetele de pe strada, traficantii si hoti (de multe ori prietenii/sotii prostituatelor), iar barurile sunt unul langa altul. Evitati aceste zone si vacanta dvs va fi una dintre cele mai placute si relaxante. Consider insa ca trebuie sa stiti si despre asta, in cazul in care aveti de gand sa vizitati aceste zone (Pattaya - Walking Street, Bangkok - Nana, Patong, Phuket, etc).
Tailandezii pe care o sa-i gasiti in aceste zone sunt din categoria cea mai joasa, dupa cum am scris mai sus. In spatele zambetului acestora, zambet care a facut celebra Tailanda si i-a dat denumirea de Tara Zambetelor, se pot ascunde multe.
Turist batut in Phuket
Turist batut in Phuket
Un scenariu des intalnit: imaginati-va ca sunteti un tailandez sarac, locuiti intr-o camera murdara de 3/3 metri iar prietena dvs lucreaza intr-un bar si se prostitueaza; dvs puteti fi, de exemplu, paznic la intrarea intr-un gogo bar, poate cel in care se gaseste si prietena dvs. In fiecare zi vedeti turisti straini mult mai avuti decat dvs care arunca cu bani in stanga si in dreapta. La un moment dat unul dintre turisti se imbata, incepe sa faca scandal, agitatie s.a.m.d. Trebuie sa-l conduceti afara, acesta nu vrea sa iasa, sunteti si mai mic (asiatic, deh) de statura cu el, asa ca va imbranceste destul de usor si-si vede linistit de treaba. Cum ati reactiona? Dar ceilalti colegi/prieteni, aflati cam in aceeasi situatie cu dvs?
Bataile dintre tailandezi si straini sunt de obicei de 10:1. Adica zece tailandezi (cel putin) si un strain. Tailandezii sunt destul de lasi si nu vor incepe o bataie stradala decat daca sunt siguri ca vor castiga; de aici numarul mare al acestora. Iar pentru a face lucrurile mai grave, de multe ori trecatorii tailandezi vor interveni pentru... a va lovi si ei; dupa aceea isi vor continua linistiti drumul. In zonele rosii, este important sa va amintiti tot timpul ca nu aveti nici un prieten. Tailandezii va pot dezarma cu zambetele lor si, odata simtindu-va ca acasa, veti incepe sa beti poate prea mult, ori poate veti insulta cumva angajatii de prin barurile unde va petreceti seara. Atentie ca odata ce ati incasat cateva lovituri si veti cadea (negresit) la pamant, loviturile nu vor inceta, ci se vor inmulti, si mai multi tailandezi vor veni sa va loveasca.
Ca sa nu scriu prea mult si sa devin plictisitor, raspunsul este: nu puteti castiga intr-o altercatie cu tailandezii. Oricat de bine cladit ati fi, oricat de multe sporturi de aparare cunoasteti, numarul adversarilor va va coplesi. Odata "intrat in vizor", nu veti fi inconjurat decat de dusmani. Chiar daca aveti dreptate, chiar daca vi s-a facut o nedreptate, nimeni nu va fi interesat sa afle, sau poate nici nu va intelege explicatia dvs. Cel mai bine este sa salutati corespunzator pe cei din jurul dvs, sa va calcati pe mandrie si sa va cereti scuze. Cum spuneam, chiar si daca aveti dreptate. In tailandeza, ma scuzati va suna ceva de genul "khoo thoot" - cititi ca si in latina.
Eventual, dupa aceea puteti merge la politie si le veti explica ce si cum s-a intamplat. Bineinteles, o regula de aur este sa nu va imbatati/drogati niciodata intr-o tara straina, sau niciodata oriunde :) si sa nu frecventati locurile rau famate. Dupa cum spunea si un vechi proverb romanesc "Daca o cauti, o s-o gasesti" - nu o cautati cu lumanarea, caci eventual o veti gasi.
In continuare, cateva videoclipuri de pe Youtube cu batai stradale in Tailanda:
cafebar.ro

Maria spunea...

:)))...ce hazlii sunt aia in video :)))