Certificarea adresei la Biroul de Emigrari

Exista diverse cazuri in care puteti avea nevoie de un certificat care sa ateste adresa d-voastra din Tailanda, unele dintre acestea fiind eliberarea/reinnoirea permisului de conducere sau a cartii de munca si multe altele. Legea s-a schimbat recent si autoritatile tailandeze (Biroul de Emigrari, din provincia in care locuiti) nu mai elibereaza certificate personalizate pentru fiecare institutie in parte. Acum se elibereaza un singur tip de certificat, relativ asemanator celui eliberat la fiecare 90 de zile, cel in care va declarati adresa trimestrial, tot la Biroul de Emigrari.
Deoarece este posibil ca functionarii de la birou sa nu stie de noua lege ori sa nu stie ca noul certificat al adresei le inlocuieste pe toate celelalte - si sa va trimita la plimbare, precum s-a intamplat subsemnatului - cereti-le formularul numarul 30. Acest formular trebuie completat si semnat de catre proprietarul imobilului in care locuiti si inapoiat Biroului de Emigrari, care apoi va va elibera apoi certificatul in care va scrie numele dvs precum si adresa la care locuiti.
De precizat si ca Ambasada Romaniei din Bangkok elibereaza un certificat asemanator, are poate fi folosit in locul celui eliberat de catre Biroul de Emigrari, la institutiile tailandeze care va cer dovada adresei. Este bine sa intrebati insa deoarece Ambasada Romaniei va solicita taxa pentru elibarea certificatului pe cand Biroul de Emigrari nu. Retineti deci ca la Biroul de Emigrari nu este nevoie sa platiti nimica.
Gasiti mai multe detalii si pe situl Biroului de Emigrari.
cafebar.ro